Techniek & Ambachten

Nieuw tijdens de Friese Sleepbootdagen 2018

Nieuw dit jaar is het Technoplein, samen met lokale bedrijven, scholen uit de omgeving, technische opleiding instituten en de Gemeente Súdwest-Fryslân wordt er een plein ingericht.

Doordat er de komende jaren een groot te kort ontstaat op de arbeidsmarkt naar technisch personeel wordt er op dit plein een brug geslagen tussen jongeren en techniek. Op dit plein laten we de jongeren actief deelnemen en laten we ze ondervinden hoe leuk techniek is, hoe dicht bij huis dit te vinden is en welke toekomst erin zit. Doel is jongeren enthousiast te maken voor technische beroepen. Want techniek heeft de toekomst.

Technobiel

De Technobiel is aanwezig op het Technoplein, dit is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden.

Woudsend

In Woudsend zijn er veel bedrijven actief in de bouw- en (metaal)technieksector. Om deze sectoren weer aantrekkelijk te maken voor jongeren willen we samen met de ondernemers de handen ineenslaan. Tijdens de Friese Sleepbootdagen op 5 en 6 mei, zullen we een ‘Technoplein’ laten verrijzen in het dorp. Op dit plein bieden we Woudsender bedrijven de kans zichzelf samen met hun opleidingsinstituten te presenteren om de jongeren te enthousiasmeren voor deze mooie ambachtelijke beroepen.

De bedoeling van het Technoplein is enerzijds dat bedrijven hier gaan staan met hun producten en halffabricaten en laten zien wat ze doen, zodat kinderen en jongeren kunnen zien én vooral ervaren wat er allemaal in Woudsend e.o. wordt gemaakt. Anderzijds zullen de scholen en opleidingsinstituten aanwezig zijn om de bedrijven ondersteuning te bieden om de jeugd te kunnen begeleiden en voorlichten op hun weg richting hun toekomst.

Doelgroep

Als organisatie zullen wij de kinderen tussen 8 en 14 uit Woudsend en de wijde omgeving benaderen om een kijkje te komen nemen op ons Technoplein.

Bedrijven, opleidingen en organisaties

De volgende bedrijven , opleidingen en organisaties zullen aanwezig zijn op het Technoplein:

Technoplein wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Súdwest Fryslân.